Twitter Facebook Linkedin

Zeugen

Het gemiddeld aantal biggen per zeug stijgt al jaren. Dat is onder andere het resultaat van betere voeding; of in ieder geval zeugenvoeders die optimaal zijn afgestemd op de behoeften van de individuele zeug.

Die stijging leidt tegelijkertijd ook weer tot hogere eisen aan voeding. De zeug zelf moet voldoende kracht hebben om haar kroost te kunnen opvoeden. Dat vergt een topconditie, energie en een hoge weerstand tegen omgevingsfactoren. Ook om snel weer berig te kunnen worden.

Wij willen dat u een succesvolle zeugenhouder bent

De missie van Fransen Gerrits is om u als zeugenhouder met voer en advies succesvol te laten zijn. Wij willen zowel het niveau op het zeugenbedrijf als in ons mengvoederbedrijf naar een steeds hoger plan brengen. Met meer rendement. En vanuit het behoud van toekomstperspectief.

Zeugenvoeding: de toekomst

Onze focus in zeugenvoeding is tweeledig:

  • het aantal gespeende biggen bij de eigen zeug
  • en het aantal afgeleverde kwaliteitsbiggen per zeug per jaar.

Daarbij geldt altijd: uw doel is ons doel. Dat wil zeggen: het samen afstemmen en realiseren van uw bedrijfsdoelen, leidt tot een optimale productie met een hoog welzijn en lange levensverwachting voor de zeug.

Zeugenvoer, voeradvies en voerstrategie

Voor ieder zeugenbedrijf stellen wij een Vito zeugenprogramma op maat samen. Dat programma omvat zeugenvoeders, voeradvies en voerstrategie en is volledig afgestemd op de wensen van de ondernemer en de behoefte van de zeug:

  • Melkgift
  • Conditie
  • Vruchtbaarheid
  • Productie
  • Darmgezondheid

Het zeugenvoerassortiment bestaat uit specifieke voerreeksen. Deze zijn afgestemd op de verschillende bedrijfstypen, zeugenrassen en productiestadia (opfok, dek, dracht, transitie en lacto). Dat resulteert in scherp geprijsde zeugenvoeders die alle essentiële basiseigenschappen hebben voor een gezonde zeug en in voeders met specifieke weerstandverhogende- en/of probleemoplossende eigenschappen. Wij leveren zowel standaardvoeders als bedrijfsspecifieke zeugenvoeders op maat.

Om extra toegevoegde waarde toe te kunnen voegen aan onze biggen-, opfok- en lactovoeders, wordt een gedeelte van deze granen extra geschoond bij onze op- en overslaglocatie in Oss.