Twitter Facebook Linkedin
28 maart 2019  -  NIEUWS

Kennissessie 'Sturen op bigvitaliteit'

Fransen Gerrits verzorgt tijdens de Dutch Pork Expo te Venray op 16 & 17 april 2019 de kennissessie 'Sturen op bigvitaliteit: per cyclus 150 dagen naar behoefte voeren'. U kunt deze kennissessie dagelijks bijwonen om 14.45 uur en 20.00 uur in het Dutch Pork Expo Theater in hal 1. 

Bigvitaliteit is, helaas, een hot item. Met zijn allen (varkenshouders, fokkerijorganisaties, KI, mengvoerleveranciers etc.) hebben we ervoor gezorgd dat er meer biggen geboren worden (nu 16,2 totaal geboren -> laatste 5 jaar + 5,9%). De vitaliteit van deze biggen is echter niet verbeterd. We hebben over dezelfde periode ca. 1% meer doodgeboren. En we zien met name minder uniforme tomen en relatief meer biggen van <1 kg bij geboorte. Het is bekend dat de overlevingskans van deze kleine “piepers” 50% lager is.

Verbetering bigvitaliteit

Kunnen we met juiste voeding voor de zeug de uniformiteit van de toom en vooral de vitaliteit van de geboren biggen verbeteren? Jazeker, maar dan dien je wel 150 dagen goed te voeren en voor alle stadia per cyclus van de zeug gericht te sturen op behoefte van specifieke nutriënten.

Per fase laten we zien waar de behoeftes liggen van de zeug en hoe je hier nutritioneel op kunt sturen. Dit kan voerinhoudelijk, maar voerschema’s spelen hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol.

Hoe sturen we op uniformiteit en kwaliteit van de volgende toom? Hoe zorgen we voor betere zuurstofvoorziening van de zeug, maar ook van de biggen tijdens het geboorteproces? Hoe verkorten we het geboorteproces? Hoe sturen we op negatieve energiebalans van de zeug? Alles gericht om uiteindelijk de bigvitaliteit te verbeteren. Tijdens deze kennissessie nemen we jullie graag mee op deze reis van 150 dagen langs alle stadia!   

Vraag uw gratis e-tickets aan!
Via de beursorganisatie van Dutch Pork Expo heeft u onlangs een persoonlijke uitnodiging ontvangen met daarin het verzoek uw e-tickets online aan te vragen. Mocht u deze uitnodiging onverhoopt niet hebben ontvangen, maak dan gebruik van deze link en vraag alsnog direct uw gratis e-tickets aan: https://bit.ly/2TJWMR8. Wanneer u meerdere kaarten wilt bestellen klikt u na iedere aanvraag opnieuw op deze link. U kunt dan steeds opnieuw een e-ticket aanvragen.

Wij ontvangen u graag in onze stand (I105) tijdens de Dutch Pork Expo op 16 & 17 april 2019!