Geef zoekopdracht in:

Streptococcen

Streptococcen vormen een veel voorkomend probleem bij biggen en zijn een belangrijke oorzaak van hersenvliesontsteking, gewrichtsontsteking en bloedvergiftiging. Met zenuwaandoeningen, kreupelheid en acute sterfte bij biggen als gevolg.

Door de aanpak van stressfactoren in combinatie met onze unieke voeders (voeders met specifieke weerstand verhogende- en probleemoplossende eigenschappen) en voerstrategie, lost Fransen Gerrits uw streptococcen problematiek in de meeste gevallen op. Biggenvoeders van Fransen Gerrits worden immers geproduceerd met Multiprocessing®. Dit geeft een goede, gelijkmatige vertering en een lage belasting van het maagdarmstelsel van uw varkens. Alles is erop gericht om de darmflora bij de biggen extra te ondersteunen en een geleidelijke opname van de nutriënten te bewerkstelligen. Dit levert gezondheidswinst op.

Streptococcen aanpak

  • Speciaal zeugen-/biggenprogramma tegen streptococcen
  • Specifieke voeders en voerstrategie
  • Minder uitval, minder medicatie, meer rendement
  • Verbeterde darmgezondheid
  • Klantspecifieke aanpak

Joan Oppers, varkenshouder in Boerdonk, vertelt in een reportage over zijn aanpak tegen streptococcen bij biggen: - “Acute sterfte onder gespeende gelten en beren door streptococcen is een groeiend bedrijfsprobleem geweest. Met maatwerk in het biggenvoer is het percentage uitval door hersenvliesontsteking gehalveerd. Ik voer nu twee kruimelsoorten met een speciale kern met verschillende stoffen die de darmgezondheid stimuleren.” De speciale voeders geven een sterke reductie van de streptococcen problematiek.