Twitter Facebook Linkedin

Stageopdracht Varkenshouderij

Voor de uitvoering van de stageopdracht 'Fermentatie: Het concept voor een betere opstart na spenen' zijn wij op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) varkenshouderij.

Stageopdracht Fermentatie: het concept voor een betere opstart na spenen

Doel

Inzichtelijk maken van de voordelen van fermentatie en onderzoeken van mogelijkheden om het concept door te ontwikkelen.

Jouw opdracht

Biggen zo goed mogelijk door de eerste weken na spenen loodsen blijft altijd een uitdaging. Er zijn verschillende voermethodieken die kunnen helpen om het verteringsstelsel van een net gespeende big te ondersteunen. Eén daarvan is fermentatie. Zoals ieder goed concept, wordt ook fermentatie constant doorontwikkeld en worden verbeteringen inzichtelijk gemaakt. Volgende stap hierin is om te onderzoeken waar we op dit moment met ons concept staan. Daarvoor ga je bij verschillende klanten die fermentatie inzetten metingen doen, achtergrondinformatie verzamelen en een aantal proeven op lab- en praktijkniveau doen. Deze data breng je samen, analyseer je en aan de hand daarvan breng je in de vorm van een eindverslag een advies uit naar Fransen Gerrits.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bezoekt en verzamelt gegevens bij verschillende klanten die fermenteren.
  • Je ontwikkelt (in Excel) een dataset met daarin alle data die verzameld zijn en analyseert deze.
  • Je doet een literatuuronderzoek naar de werking van melkzuur.
  • Je doet op het laboratorium van Fransen Gerrits verschillende proeven om de ontwikkeling van melkzuur tijdens verschillende processen te onderzoeken.
  • Je voert bij een praktijkbedrijf een proef uit waarbij je zelfstandig de uitvoerende en analyserende taak op je neemt.
  • Je bent in het bezit van een B-rijbewijs en zorgt zelf voor vervoer.

Wat bieden we?

  • Een uitdagende opdracht waarbij je veel praktijkervaring op varkensbedrijven opdoet.
  • Een prettige werkomgeving met ondersteuning op de fronten die je nodig hebt.
  • Een nette stagevergoeding en daarnaast een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

Het wordt jouw taak om uit te zoeken wat de voordelen zijn van het fermentatieconcept en je doet onderzoek naar verdere doorontwikkeling van het concept. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste, nauwkeurige en zelfstandige stagiair(e) die ons hierin kan adviseren en ondersteunen.

Wij zijn op zoek naar jong talent!

Ben jij ervan overtuigd dat je helemaal bij ons past en dat wij je capaciteiten goed kunnen benutten? Stuur dan een motiverende brief naar r.vd.heuvel@fransengerrits.nl.

Voor meer informatie over de opdracht of ons bedrijf kun je contact opnemen met Ronald van den Heuvel op telefoonnummer 06 10 95 93 56 of kijk op onze website www.fransengerrits.nl.