Twitter Facebook Linkedin
22 maart 2022  -  NIEUWS

Fransen Gerrits viert 125-jarig bestaan

Dit jaar prijkt het op de achterkant van alle Fransen Gerrits bulkwagens: “Sinds 1897”. De snelle rekenaar concludeert: We bestaan dit jaar 125 jaar. En dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan!

Van molenaar tot ondernemer

Het begon in 1897 met een molen, waar 4 wieken de boel dag in dag uit draaiende hielden. In de afgelopen 125 jaar heeft Fransen Gerrits zich ontwikkeld tot de ondernemende voerspecialist van Zuid-Nederland. Ons ambitieuze familiebedrijf werd in de loop der jaren steeds van vader op zoon overgedragen. Vandaag de dag zijn het al lang niet meer de vier wieken, maar de vierde generatie die de organisatie draaiende houdt. Samen met onze medewerkers natuurlijk, van wie er velen al jaren een betrokken rol spelen. “Dat zegt wel iets over Fransen Gerrits als organisatie en werkgever, en daar zijn we trots op”, aldus Huub Fransen.

Jubileum activiteiten

Huub vervolgt: “Daarom willen we ons 125-jarig bestaan graag groots vieren, samen met onze medewerkers, klanten, toeleveranciers en andere betrokken partijen, want zonder hen zouden we het punt waar we nu staan nooit bereikt hebben”. We pakken dus uit dit jaar, want wie jarig is trakteert! In juni wordt er een Fransen Gerrits festival georganiseerd in Erp, waarvoor naast eerdergenoemde groepen ook Erpse buurtbewoners uitgenodigd worden. Maar ook aan de omwonenden van de andere productielocaties in Veghel en De Rips wordt gedacht. We werken samen met de buurtbewoners aan leuke plannen waar de hele gemeenschap van kan genieten. Verder is er voor alle basisscholen in de drie dorpen een compleet activiteitenprogramma opgetuigd met o.a. een mobiele escaperoom op de schoolpleinen. De jeugd heeft de toekomst, dus we vinden het belangrijk om daar aandacht aan te besteden.

Kijken naar de toekomst

Naast alle feestelijke activiteiten, gaat het werk natuurlijk ook gewoon door. “Bij een 125-jarig jubileum ben je geneigd om terug te kijken naar het verleden. Maar juist kijken naar de toekomst is in deze tijd essentieel”, aldus Huub. Hij gaf tijdens een interview eind 2021 al aan dat het momenteel “eten of gegeten worden” is in de mengvoersector. Fransen Gerrits wil “eten”, zodat het bedrijf minimaal nog 125 jaar mee kan en in de toekomst nóg meer veehouders met voer en advies succesvol kan laten zijn.

Jubileum pagina

Kijk eens op fransengerrits.nl/125-jaar voor een compleet overzicht van al onze jubileum activiteiten!