Twitter Facebook Linkedin
16 december 2020  -  Nieuws

Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders bezegelen samenwerking

PERSBERICHT

ERP / TEMSE – Met ingang van 1 januari 2021 gaan het Nederlandse mengvoerbedrijf Fransen Gerrits BV en het Belgische Fierens Mengvoeders NV intensief samenwerken. Om de samenwerking van beide familiebedrijven te bekrachtigen, neemt Fransen Gerrits een belang in Fierens Mengvoeders. Beide bedrijven verwachten de nodige synergievoordelen uit deze samenwerking te halen.

Fransen Gerrits en Fierens Mengvoeders zijn allebei bedrijven met een familiale, informele cultuur. Ook hebben beiden de kracht van innovatie hoog in het vaandel. Daarnaast sluiten de werkgebieden van beide bedrijven naadloos op elkaar aan. Ondanks dat hebben de directies van Fierens en Fransen Gerrits besloten dat de bedrijven autonoom hun markten blijven bedienen. De klanten van Fierens en Fransen Gerrits kunnen daardoor maximaal profiteren van deze samenwerking zonder dat de persoonlijke, vertrouwde relatie onder druk komt te staan.

Door kennis te bundelen kunnen de voeders en adviezen verder verbeterd worden en de klanten nog beter worden bediend. Door een grensoverschrijdend netwerk in Zuid-Nederland en Vlaanderen is samenwerken binnen de keten gemakkelijker en daar kunnen klanten hun voordeel mee doen. Op diverse werkgebieden binnen de bedrijven zijn schaalvoordelen te behalen, zoals inkoop, nutritie, automatisering en kwaliteitszorg.

Een samenwerking die dus volop kansen biedt in een steeds verder consoliderende mengvoermarkt in Noordwest-Europa. “Fierens en Fransen Gerrits gaan voor een gezonde toekomst samenwerken, samen met haar klanten en medewerkers”, aldus een trotse Huub Fransen.

Fransen Gerrits BV
Fransen Gerrits BV is de ondernemende voerspecialist van Zuid-Nederland met de hoofdzetel in Erp. Opgericht in 1897 als molenaarsbedrijf is het uitgegroeid tot één van de grootste mengvoerbedrijven van Nederland. Ze produceert voer voor varkens, rundvee en konijnen. Met voer en advies helpt Fransen Gerrits haar klanten succesvol te zijn. Fransen Gerrits BV brengt haar voeders onder drie merken op de markt. Fransen Gerrits is het merk voor de varkenshouderij, Victoria Mengvoeders voor de rundvee- en konijnenhouderij en Vikra Futter voor de Oost-Duitse varkens- en rundveehouderij. Zie ook www.fransengerrits.nl

Voor informatie kunt u bellen met Huub Fransen: +31 (0)413 213261

Fierens Mengvoeders NV
Fierens Mengvoeders NV is een Belgisch mengvoerbedrijf met de hoofdzetel in Temse. Het familiebedrijf is 85 jaar oud en specialist in varkensvoer en grondstofspecialiteiten voor diervoeding en humane voeding. Ze produceert voer voor varkens en rundvee. Daarnaast produceert ze ontsloten granen, waaronder Fieroat, een ontsloten haver. Zie ook www.fierens.be.

Voor informatie kunt u bellen met Alexander Libens: +32 (0)3722 9261