Twitter Facebook Linkedin
24 maart 2020  -  nieuws

Extra maatregelen vanwege Coronavirus

De overheid heeft veehouders en voerproducenten aangemerkt als cruciale beroepsgroepen binnen de voedselketen. Het gaat hier om beroepsgroepen die in de omstandigheden van COVID-19 vragen om continue bezetting, waaronder de productie van diervoeders. Samen met u dragen we een grote verantwoordelijkheid om uw bedrijfsvoering doorgang te laten vinden en u, in deze bizarre tijden, de service en aandacht te kunnen blijven bieden zoals u van ons gewend bent. Om onze werkprocessen voort te kunnen blijven zetten moeten we nu extra maatregelen treffen.

Ter bescherming van onze medewerkers en klanten hebben wij ruim twee weken geleden diverse maatregelen genomen om het risico op verspreiding van het Coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Ondanks de maatregelen hebben we momenteel te maken met een te lage personeelsbezetting.

Hierdoor zijn wij genoodzaakt extra maatregelen te treffen om onze bedrijfsactiviteiten uitvoerbaar te houden, te weten:

Van maatwerk naar standaard voer
Noodgedwongen zetten wij een groot deel van de maatwerkvoeders om in voeders uit ons standaard voerassortiment. Dit betreft in de meeste gevallen het volledig maatwerkvoer (met name brok) en geldt niet voor aanvullend voer. Indien dit voor u van toepassing is neemt uw specialist hierover contact met u op of heeft inmiddels contact met u opgenomen.

Tijdig bestellen
Wij vragen u uw bestelling tijdig, bij voorkeur 2 dagen van tevoren, aan ons door te geven en indien mogelijk ons een ruime levertermijn te geven. Gebruik hiervoor de bestelmodule in uw klantportaal (Mijn FG of Mijn Victoria). Telefonisch kan eventueel ook. Mochten we de komende periode minder goed bereikbaar zijn dan vragen wij om uw begrip.

Locaties gesloten voor onbevoegden
Onze locaties zijn vanaf heden alleen toegankelijk voor eigen medewerkers en personen die direct bijdragen aan de voortgang van onze bedrijfsprocessen zoals de aanvoer van grondstoffen.

Serviceproducten en zakgoed kunnen niet worden afgehaald. Monsters ten behoeve van ons laboratorium kunnen uitsluitend tijdens kantooruren bij de voordeur (Hoogven 16) worden achtergelaten. Indien u een monster komt brengen verzoeken wij u aan te bellen. Onze laboranten komen het monster dan bij de voordeur ophalen.

Overige maatregelen
Naast de extra maatregelen gelden eveneens onze eerder gestelde maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het virus:

  • Onze specialisten en relatiebeheerders werken de komende periode vanuit huis. Zij blijven u via diverse communicatiemiddelen zo goed mogelijk ondersteunen in uw bedrijfsvoering.
  • Klantbezoeken vinden alleen plaats indien strikt noodzakelijk, bijvoorbeeld wanneer de gezondheid of prestaties van uw dieren in het geding zijn. In alle gevallen wordt fysiek contact met de klant vermeden. Indien nodig bezoekt uw specialist bijvoorbeeld zelfstandig de stal en voert nadien telefonisch overleg met u.
  • Onze chauffeurs vermijden fysiek contact met anderen en maken geen gebruik van de faciliteiten op uw bedrijf.
  • Indien er personen op uw bedrijf ziekteverschijnselen vertonen of besmet zijn met het Coronavirus, geeft dit dan te allen tijde door aan onze klantenservice of uw specialist/relatiebeheerder. Op deze manier kunnen wij onze medewerkers tijdig inlichten en gezondheidsrisico’s zo goed mogelijk vermijden.

Onze medewerkers zetten alles op alles om bovengenoemde in goede banen te leiden om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen blijven zijn. Bij wijzigingen in ons beleid houden wij u op de hoogte via onze websites en e-mail.

Tijdens deze onzekere tijden zorgen we er samen voor dat u de producten kunt blijven leveren die dagelijks hun weg weten te vinden naar de monden van miljoenen mensen. Daarmee leveren we een bijdrage aan één van de belangrijkste levensbehoeften: veilig en gezond voedsel.

Heeft u naar aanleiding van dit schrijven nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met uw specialist/relatiebeheerder.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,
namens de directie,

Huub Fransen