Twitter Facebook Linkedin
10 september 2018  -  Event

Kennissessie 'Kraamstalmanagement - Zogen en spenen'

Wij nodigen u graag uit voor de kennissessie 'Kraamstalmanagement: Zogen en spenen'. Op 1, 2 en 8 oktober 2018 draagt Fransen Gerrits bij aan de invulling van deze kennissessie in regio Zuid en Noord. U kunt zich aanmelden via www.varkens.nl/kenniskalender.

Een interessante kennissessie voor u, uw bedrijfsleider en/of medewerkers. Print de uitnodiging uit, bekijk deze breng het onder de aandacht bij uw personeel!

135 biggen per kraamhok
135 biggen per kraamhok per jaar verkopen. Dat betekent bij 10 rondes per jaar 13,5 biggen per worp spenen. Dit is haalbaar bij een fitte zeug die goed eet en veel melk produceert. Daarnaast vraagt het om gerichte bijvoeding van de biggen, voor een goede groei en voorbereiding op het spenen.

Fitte zeugen vagen om een goede voeding en verzorging tijdens de dracht. De zeug werpt dan vitale biggen die goed biest kunnen opnemen. Tijdens de zoogperiode is de voeding van de zeugen belangrijk voor een optimale biest- en melkproductie en het binnen de perken houden van het conditieverlies van de zeugen. Rick Königkrämer en Bart van der Schoot vertellen hoe je daar aan kunt werken met de juiste voerschema’s en het sturen op voerhoeveelheden. Zij gaan ook in op het belang van grondstofkeuze en voersamenstelling.

Het bijvoeren van de biggen in het kraamhok is essentieel voor een goede groei en homogene tomen bij het spenen. Daarnaast is bijvoeren noodzakelijk als voorbereiding op het speenmoment en het voorkomen van de speendip. Hoe beter de biggen vast voer hebben leren eten hoe kleiner de speendip. Leendert Amersfoort laat zien welke voeropname voor spenen gewenst is, hoeveel rendement het bijvoeren oplevert en welke toepassingen er zijn in de stal.

Datum:
1 oktober > kennissessie voor varkenshouders en bedrijfsleiders - Noord
2 oktober > kennissessie voor medewerkers - Zuid
8 oktober > kennissessie voor varkenshouders en bedrijfsleiders - Zuid

Tijd:
16:00 - 21:00

Kosten:
Als kennispartner bieden we u gratis deelname aan de kennissessie. Gebruik bij uw aanmelding de partnercode ter waarde van € 50,-: FRANSENGERRITS-2018

Aanmelden:
http://www.varkens.nl/kenniskalender

Locatie:
Zuid: VIC Sterksel, Vlaamseweg 17, Sterksel
Noord: Familie Bruns, Molenvenweg 2, Saasveld