Twitter Facebook Linkedin
17 januari 2024  -  Nieuws

Koenis en Fransen Gerrits zetten stappen richting de toekomst

Veevoerbedrijven Koenis BV uit Opmeer (Noord-Holland) en Fransen Gerrits BV uit Erp (Noord-Brabant) gaan een samenwerking aan op het gebied van de productie en verkoop van rundveevoer. Fransen Gerrits neemt een minderheidsbelang in Koenis. Hoewel Koenis autonoom blijft doordraaien in hun werkgebied in Noord-Holland, zullen de mensen van Fransen Gerrits en Koenis op de achtergrond kennis en kunde delen, om zo synergievoordelen te behalen en de continuïteit van beide bedrijven te waarborgen.

Krachtenbundeling

Om op de dynamische markt en politieke ontwikkelingen in te spelen, bundelen Koenis en Fransen Gerrits de krachten op het gebied van de productie en verkoop van voer voor met name melkvee, schapen en geiten. De bedrijven werkten op het gebied van inkoop al jaren samen via de centrale inkooporganisatie Centrico. Beide familiebedrijven bestaan al ruim 125 jaar en worden aangestuurd door alweer de 4e generatie. Met een gezamenlijke productie van bijna 150.000 ton rundveevoer per jaar en dekking in een groot deel van Nederland, worden de bedrijven samen een serieuze partner in de zuivelketen.

Nieuwe productielocatie

De huidige fabriek van Koenis die midden in Opmeer staat, is toe aan vervanging. De fabriek is verkocht aan een projectontwikkelaar en op Agriport Middenmeer is inmiddels grond aangekocht. Koenis en Fransen Gerrits gaan daar samen een nieuwe fabriek bouwen. Een unieke actie in de Nederlandse mengvoerindustrie. Hiermee blijft Koenis het enige bedrijf in Noord-Holland met een eigen fabriek, volledig gericht op herkauwers. De klantgerichtheid en het maatwerk kunnen daarmee gehandhaafd worden, tegen een scherpe kostprijs. De bouw van de fabriek zal dit jaar beginnen. De nieuwe fabriek is ook ideaal voor de productie van (kleine) speciale producten, ook voor Fransen Gerrits.