Twitter Facebook Linkedin
2 maart 2023  -  Persbericht

Fransen Gerrits maakt ruimte voor herontwikkeling Havenkwartier Veghel

Mengvoerfabrikant Fransen Gerrits heeft na overleg met gemeente Meierijstad besloten medewerking te verlenen aan de herontwikkeling van het gebied Havenkwartier. Dit betekent dat de Victoria fabriek aan de Zuidkade binnen een termijn van 3 tot 5 jaar gaat sluiten. Wonen en recreëren wordt de nieuwe bestemming van dit gebied.

De Veghelse ‘Victoria’ fabriek is opgericht in het jaar 1934. In de loop der jaren is er veel veranderd in de omgeving van de fabriek, waardoor gemeente Meijerijstad het terrein van Victoria Mengvoeders al langere tijd in beeld heeft voor toekomstige woningbouw en recreatie. Fransen Gerrits, het moederbedrijf waar Victoria Mengvoeders deel van uitmaakt, heeft onlangs besloten plaats te gaan maken voor de herontwikkeling van het Veghelse Havenkwartier. Met medewerking van gemeente en provincie, heeft het Erpse familiebedrijf een intentieovereenkomst gesloten om het fabrieksterrein te verkopen aan Bouwbedrijf Van de Ven. Dit betekent dat de fabriek binnen 3 tot 5 jaar zal sluiten.

Verplaatsing voerproductie

Middels aanpassingen en uitbreidingen in de nabije toekomst, verwacht het mengvoerbedrijf de productie uit Veghel binnen de gestelde termijn onder te kunnen brengen bij haar andere productielocaties in Erp, De Rips en Ulicoten. Door de samenvoeging naar drie gemoderniseerde fabrieken behoudt het bedrijf een efficiënte productie, gezonde kostprijs, flexibiliteit, werkgelegenheid en haar bestaande service.

Voor klanten verandert er weinig. “We zijn er van overtuigd dat we onze klanten vanuit onze andere productielocaties minimaal dezelfde voerkwaliteit en service kunnen blijven bieden als ze van ons gewend zijn”, aldus Huub Fransen, directeur en mede-eigenaar van Fransen Gerrits De productielocatie in Veghel blijft tot 2026 operationeel. Ook daarna blijft er plaats voor de medewerkers van de locatie uit Veghel. “We hebben voor alle medewerkers uit Veghel plek op één van onze andere productielocaties.”