Twitter Facebook Linkedin

Fransen Gerrits viert 125-jarig bestaan

Dit jaar prijkt het op de achterkant van alle Fransen Gerrits bulkwagens: “Sinds 1897”. De snelle rekenaar concludeert: We bestaan dit jaar 125 jaar. En dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan!

Lees het hele persbericht hier.

The BIG Party!

Speciaal voor al onze medewerkers, klanten, toeleveranciers en andere betrokken partijen: Ons eigen Fransen Gerrits festival! Op een weiland bij de achterburen, met lekker eten en drinken, allerlei entertainment voor jong en oud, een mainstage met een beestachtig muzikaal programma én natuurlijk: De Grote Fransen Gerrits Loterij met ieder uur een trekking bij het – jawel – Fransen Gerrits Reuzenrad! Dit wil je niet missen, dus zet 25 juni alvast in je agenda

Festival line up

Verdeeld over twee stages hebben we gezorgd voor een line up met voor ieder wat wils: van meezingers tot disco fever, van country tot kidsrock en van één groot feest met De Sjonnies tot mee rocken met de meest authentieke Queen coverband van Europa!

BIG Party festival line up

Op de hoogte blijven?

Houd dan onze speciale eventpagina goed in de gaten! 

Feestûh, beestûh!

Deze kraker, die speciaal is gemaakt voor het 125-jarig bestaan van Fransen Gerrits, is niet meer weg te denken uit de Brabantse feestcafés. Niet alleen met carnaval, maar eigenlijk gewoon het hele jaar door een heerlijke meezinger, die op ieder gezellig feestje uit de speakers knalt. Feestûh, beestûh van partyduo Frans en Gerrit gaat over een boer die alle dagen van het jaar met hart en ziel voor z’n beesten zorgt, maar met carnaval voor één keertje zichzelf op nummer 1 zet.

Kijk en luister

Ben jij fan?

Kun jij geen genoeg krijgen van deze aanstekelijke kraker en wil je er alles over weten? Kijk dan op onze speciale websitepagina voor leuke achter de schermen foto's, berichten uit de media, de songtekst en filmpjes van optredens.

Jubileum bulkwagen

Onze bulkwagens zijn onze trots en een belangrijk visitekaartje van de organisatie. Daarom hebben we speciaal voor het 125-jarig bestaan één van onze bulkwagens laten omtoveren in een waar kunstwerk! Op maandag 4 april ging hij voor het eerst de weg op. Meer lezen>

Volg de jubileum bulkwagen tijdens zijn eerste rit

Heb jij onze jubileum bulkwagen al gespot maar kun je er geen genoeg van krijgen? Volg dan de eerste rit van deze unieke, artistieke en kleurrijke combinatie:

Sneak preview bulkwagen
Sneak preview bulkwagen

Fotoactie

Zie je deze speciale jubileumeditie van de bulkwagen ergens rijden? Maak een foto, post 'm op je Facebook of Instagram met de hashtag #bulkwagen en maak kans op leuke prijzen!

Scholencompetitie

In ons jubileumjaar organiseren we ook iets leuks voor alle basisschoolleerlingen in de plaatsen waar onze fabrieken staan: De Rips, Veghel en Erp. Voor de groepen 1 en 2 is er een kleurwedstrijd: wie maakt de mooiste en langste dierenslinger? De leerlingen van de groepen 3 en 4 nemen deel aan een knutselwedstrijd: wie pimpt onze fabrieken het bijzonderst? 

Escaperoom

Voor de groepen 5 t/m 8 komt er een reizende escaperoom langs op de scholen. De kinderen moeten hierbij de kluis met het geheime recept zien te kraken. Frans en Gerrit zijn met hun 125 jaar al heel oud en zij zijn daardoor de code van de kluis vergeten. Door de opdrachten in achtereenvolgens de koeienstal, varkensstal, konijnenstal, het laboratorium en de fabriek uit te voeren, kan de code gekraakt worden. Hopelijk wordt het geheime recept op tijd ontcijferd!

Bekijk hier de introductievideo


Informatie voor scholen

Het enthousiasme onder de aangeschreven scholen is groot! Er doen 13 scholen mee en dat betekent in totaal ongeveer 2000 leerlingen. Per leerjaar is een prijs te winnen voor de mooiste kleurplaat, de origineelst gepimpte fabriek en de snelst gekraakte code.

Ben jij leerling of leerkracht op één van de deelnemende scholen? Op deze pagina kun je zien wanneer de escaperoom op jouw school aanwezig is. We houden natuurlijk ook de tussenstand bij. Benieuwd? Kijk dan snel!